Кадър: БНТЩе дадем силен политически сигнал, че България и Румъния незабавно трябва да

...
Кадър: БНТЩе дадем силен политически сигнал, че България и Румъния незабавно трябва да
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: България и Румъния незабавно в Шенген, не ни се слушат оправдания

Кадър: Българска национална телевизия

Ще дадем силен политически сигнал, че България и Румъния неотложно би трябвало да бъдат признати в Шенгенското пространство. Това заяви евродепутатът от групата на ЕНП Андрей Ковачев в утринния блок на Българска национална телевизия. 

" Вече не ни се слушат оправдания, че на някой му предстоят избори. Имаме подкрепата от Германия, надяваме се и Франция, и Нидерландия да приемат този обективен акт ", добави Ковачев. 

" Тук още веднъж става въпрос за един двоен стандарт към България. От тази позиция попитахме и за какво през вчерашния ден нямаше представител на Европейския съвет по време на дебата. Имиджов резултат за ГЕРБ и нищо положително за страната ще е, в случай че ни одобряват единствено по Шенгенското въздушно и морско пространство, само че не и по сухоземните граници ", каза още по темата евродепутатът от Българска социалистическа партия Момчил Неков. 

" Няма имиджови ефекти - ние ще се борим за цялостното Шенгенско пространство. Не би трябвало да се опитваме да вършим имидж за един или различен, а да работим за българския интерес ", добави Ковачев.

" Трябва да устояваме националния интерес. Ако ни одобряват в Шенгенското пространство единствено по въздушни и морски граници, то ние се съгласяваме на 7 дни демо версия, макар че сме си платили за цялостен пакет ", разгласи Неков.

" Множество лидери заявиха еднопосочно, че България и Румъния би трябвало да се причислят към шенгенското пространство. Федералното държавно управление на Германия и Макрон вземат решение обаче. Борисов слага тематиката за Шенген на всяка среща ", приключи Андрей Ковачев. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР